Posted on

Sådan medvirker du til dine medarbejderes trivsel på arbejdspladsen

Sådan medvirker du til dine medarbejderes trivsel på arbejdspladsen

Dette indhold er sponsoreret.

Medarbejderes trivsel på arbejdspladsen er et område, som mange virksomheder har et stort fokus på. God trivsel og godt velvære på arbejdspladsen kan nemlig påvirke medarbejderes effektivitet positivt og kan sørge for, at medarbejderne bliver ved arbejdspladsen længere.

Medarbejderes trivsel og velvære på arbejdspladsen kan afhænge af mange ting. Gode forhold mellem medarbejdere og chef, et godt udstyret fitnessrum, hyggelige kursusdage og et væld af andre muligheder. En konkret og let måde at forbedre medarbejderes trivsel og velvære er ved at indkøbe frugtkurve med et væld af lækre frugter.

Frugtkurve som en let og frisk løsning

Trivsel på arbejdspladsen starter i de små detaljer. Det gælder om at lade sin virksomhed interessere sig for medarbejderens velvære og gøre alt, hvad virksomheden kan for at forbedre denne. Derfor er en frugtordning en god start. Opstiller man frugtkurve med gratis frugt til sine medarbejdere, som kan komme forbi og snuppe en pære i løbet af en pause, giver man et klart signal om, at man ønsker en god arbejdsplads for dem.

Samtidig giver det også et udtryk for, at virksomheden bekymrer sig om medarbejdernes sundhed. I stedet for at stille skåle med slik, bolsjer eller chokolade op, står der med en frugtordning pludselig pærer, æbler og vindruer. Det giver medarbejderne en nem mulighed for at vælge det sunde frem for det søde og kan i mange tilfælde være med til at understøtte medarbejdernes personlige sunde vaner i arbejdstiden.

Sunde vaner vil i det lange løb også give glade medarbejdere, der drager et væld af fordele fra virksomhedens opmærksomhed på sundhed. Frugtordninger med gratis tilgængeligt og frisk frugt hver dag er et lille sted at starte, men kan i samarbejde med andre tiltag for at forbedre medarbejdernes trivsel sikre glade medarbejdere.

Man kan eventuelt kombinere en frugtordning med et veludstyret træningslokale, der kan benyttes af medarbejderne både i og udenfor arbejdstiden. På den måde giver man medarbejderne de bedste muligheder for at holde sig sunde og holde fast i de gode vaner – selv når man har haft en lang dag og mest af alt ønsker sig et stykke chokolade.

Hvordan fungerer en frugtordning?

En frugtordning er generelt meget nem at sætte op og håndtere. Man vælger til at starte med, hvor mange stykker frugt man vil have leveret. Ofte regnes der med, at der går ca. 4-5 stykker frugt pr person, når man får leveret to gange om ugen.

Det gælder som regel, at jo større en kurv man får leveret, jo flere forskellige typer frugt er der plads til. Man kan dog godt forvente mellem tre og fem forskellige typer i enhver kurv.

Som noget helt nyt er nogle firmaer også begyndt at tilbyde frugtkurve til dem, der arbejder hjemmefra, så man ikke bliver snydt for firmaets forplejning, selvom man ikke kan komme ind på kontoret.