Posted on

De største virksomheder inden for tech

I dag findes der tusindvis af forskellige virksomheder, der sælger mange forskellige produkter og ydelser. I det sidste stykke tid er virksomheder blevet populære, fordi de tjener mange penge. Dette er specielt interessant for dem, der vil investere i aktier.

 

Hvis du mangler inspiration til tech virksomheder, du kan investere i, så kan du læse nedenstående liste. Du har højst sandsynligt hørt om en eller flere af disse virksomheder før og brugt deres produkter. Listen indeholder primært virksomheder, der beskæftiger sig med software – dermed ikke hardware.

 

Apple

Apple blev stiftet tilbage i 1976 og er i dag en af de største virksomheder inden for tech. Det har for alvor taget fart for dem efter lanceringen af den første iPhone. Denne innovation var banebrydende, og deres aktiekurs har næsten kun gået en vej siden – og det er opad. Apple har selvfølgelig også lavet andre produkter end iPhone, og her kan MacBook, Apple Watch og iPod nævnes.

 

Google

Det er næsten umuligt ikke at kende Google i 2021. Du har måske fundet denne artikel, du læser lige nu, igennem Google. Google er kendt for deres søgemaskine, men de laver også meget andet. I 2015 blev Google restruktureret, så Alphabet Inc. blev moderselskabet for Google og mange andre Google virksomheder.

 

De fleste danskere bruger Google i et eller andet omfang hver eneste dag. Tænk bare på hvor mange der har Gmail, bruger Google Docs eller anvender Google Maps, når de skal på ferie.

 

Skal du investere i Googles aktier, så skal du altså søge på Alphabet i stedet for Google, som man normalt ville gøre.

 

Microsoft

Alle kender Microsoft, fordi det er virksomheden bag det populære operativsystem Windows. Du bruger det måske lige nu i form af Windows 10. Microsoft laver mange forskellige løsninger. I de seneste par år er de gået fra at fokusere på forbrugerelektronik til at fokusere på cloud. Du kender måske deres cloud platform, som hedder Azure.

 

Amazon

Verdens rigeste mand Jeff Bezos står bag Amazon, som på relativt få år er blevet til en gigantisk virksomhed med interesser i mange forskellige brancher. Alt dette startede med en online boghandel.

 

Amazon beskæftiger sig ikke kun med at sælge varer på internettet. De er ligesom Microsoft også gået ind i cloud med deres produkt Amazon Web Services, som forkortes AWS. Amazon tjener mange penge på AWS, og disse penge bruger de til at gå ind på nye markeder og gøre deres andre produkter bedre.

 

Amazon er også gået ind på gaming markedet ved at investere i gaming streaming platformen Twitch. Platformen er den største af sin slags, og der er ekstremt mange seere på platformen hver eneste dag. Det er svært at forudsige, hvilken branche Amazon går ind i som det næste.