Posted on

Teknologien bag Invisalign

Der er mange, som har skæve tænder og muligvis er generede af det, og som fortryder, at de ikke fik tænderne rettet, mens man gik til børnetandlæge. Heldigvis findes der gode muligheder for at rette op på tænderne senere i voksenlivet. Vil man gerne have sine tænder rettet, er Invisalign en metode, som er ganske smart. Med Invisalign undgår man togskinner, og lige netop invisalign teknologi kan du læse mere om her.

Undgå togskinner og ømme gummer

Har man ikke selv haft togskinner på, kender man helt sikkert én, som har. Derfor har man også været vidne til, hvor ondt det kan gøre på den person, der har fået togskinner. Det er et system, som ikke er særlig fleksibelt, og som let bliver besværligt, og som let kan forårsage mange smerter.

Den del kan du undgå med Invisalign, som er en ny og smart måde at rette tænder til på, som lader dig tage skinnerne ud, når du har behov for en pause.

Sådan fungerer Invisalign

Invisalign er en smart opfindelse, som kommer fra USA. Skinnerne fungerer på den måde, at de retter dine tænder op ligesom den klassiske bøjle, men disse skinner er langt mere behagelige, og man kan nærmest ikke se dem. Når man beslutter sig for at få Invisalign, skal man først og fremmest have taget røntgenbilleder, og der skal laves aftryk af ens tænder. Prøverne sendes til USA, hvor der udarbejdes en 3D-model af dine tænder, som bruges til at fremstille de skinner, man skal gå med for at rette tænderne op.

Skinnerne er gennemsigtige, og derfor lægger man ikke mærke til dem på samme måde, som man gør med den klassiske metalbøjle. Det gode ved disse skinner er også, at man selv kan tage dem ud, så man slipper for den klaustrofobiske følelse af at have en bøjle i munden, som generer indtil tandlægen fjerner den. At man har mulighed for selv at tage dem ud, gør mundhygiejnen lettere, da man så har mulighed for at vaske bøjlen og børste tænder som normalt.

Book en tid hos tandlægen

Hvis du gerne vil høre mere om Invisalign, er det en god idé at kontakte en tandlæge. Man kan starte med en konsultation, hvor man bliver guidet til, hvad der er det rette at gøre. Bliver man enige om at starte på behandling, går planlægningen i gang. Tandlægerne aftaler med dig, hvad der skal ske, når der er blevet taget røntgenbilleder.