Posted on

Nedsæt dit CO2-udslip

Vi lever i en tid, hvor klimaforandringer og global opvarmning er hyppigt diskuteret og mange har forskellige holdninger til, hvordan krisen skal håndteres. Man kan hurtigt blive ramt af magtesløshed, men faktisk er den gode nyhed, at der er mange små ting, du kan gøre i din hverdag, som gør en forskel.

Genbrugstøj

En af de største forurenere er tøjindustrien, men det betyder ikke, at du ikke kan købe fedt tøj og udtrykke din personlighed gennem din tøjstil. Heldigvis er genbrugstøj nemlig både moderne, nemt tilgængeligt og billigt. Der findes mange genbrugsbutikker i hele landet, og der kan man finde nogle rigtig gode kup. Det kan nogen gange kræve lidt tålmodighed at finde frem til de rigtig gode ting, men hvis du sætter lidt tid af til det, kan der næsten gå sport i at opdage din næste yndlingssweater blandt alle de andre aflagte sager. Især hvis man kører lidt ud af de store byer, er der stor chance for, at du eksempelvis kan finde nogle fede jeans til under halv pris af, hvad de havde kostet fra ny.

Gør det til et fælles projekt

Genbrugsshopping er også en god aktivitet at gøre sammen med venner, så I kan med fordel gøre det til en fælles mission. Tag en ven eller veninde under armen, og sæt en eftermiddag af til at gå på jagt efter genbrugsguld. I kan også prøve at give hinanden udfordringer, som at klæde jer ud, eller finde tøj til hinanden. På den måde bliver genbrugsshopping både et scoop for miljøet, din pengepung og dine relationer. Det behøver altså ikke at være hverken dyrt eller kedeligt at sænke sit CO2-udslip.

Spar på strømmen

En anden måde du kan både sænke dit CO2-udslip og spare penge i din hverdag på en og samme tid, er ved at spare på strømmen. Dette kan du gøre på flere måder, blandt andet er en vigtig men overset metode at vælge de rigtige varme- og køleløsninger til dit hjem. Der er nemlig stor forskel på eksempelvis hvilket klimaanlæg eller hvilken varmepumpe du vælger. Hos Celcius Nordic kan du orientere dig i de forskellige valgmuligheder. Derudover kan du prøve at tænker over, om du kan have nogle vaner i din dagligdag, som du kan ændre for at spare på strømmen. Det kan være små ting, som for eksempel at huske at slukke lyset i rum, man ikke opholder sig i, eller at skifte sine elpærer ud til strømbesparende versioner.