Posted on

POLICE eller RICE – Gammel vin på nye flasker?

Der er et nyt buzzword inden for sports verdenen – POLICE. Du er måske stødt på det i forbindelse med idræts- og sportsskader, men hvad dækker det over. Og er der overhovedet noget nyt ifht det gamle RICE og i så fald hvad er forskellen.

POLICE – Hvad dækker det over ?

 • O.L.I.C.E står for:
  • Protection
  • Optimum Loading
  • Ice
  • Compression
  • Elevation

POLICE er lidt simpelt sagt bare en moderne fortolkning af det gamle RICE koncept som mange kender fra tidligere.

De fleste aktive lige fra motionisten til eliteudøveren er sikkert opfostret med RICE princippet ved skader, eller Rest – ICE – Compression – Elevation. Kort fortalt ”ro” fra belastning, isning af det skadede område for at dæmpe hævelsen, Kompression af hævelsen for at dæmpe denne samt elevation af det skadede område således at hævelsen kan forsvinde hurtigere. De fleste har nok allerede brugt fortolkningen af rest / ”Ro” i den forstand at det ikke nødvendigvis handler om at ligge på sofaen, men mere om at beskytte og begrænse belastningen på det skadede område.

Udtrykket POLICE dækker netop over dette – nemlig: beskyttelse og optimal loading, dvs brug det skade inden for genegrænsen men sørg for at holde det i gang

Kan jeg nøjes med at praktisere POLICE ?

Måske – Nogle skader håndteres fint efter POLICE og skaden kommer sig naturligt og du kan igangsætte normal træning igen gradvist. Nogle skader er dog så store eller komplekse at tid og adækvat aflastning ikke er tilstrækkelig. Det er derfor oplagt at søge hjælp hos relevant fagperson som f.eks. din Kiropraktor på Østerbro i København. Kiropraktorerne er med deres uddannelse en af de faggrupper med størst viden inden for bevægeapparatet og med mest erfaring i undersøgelse og behandling af muskler og led relaterede smerter og gener. Din Kiropraktor kan desuden hjælpe dig med træning og øvelser og sammen med din kiropraktor kan vi lægge en plan for tilbagevendelse til sport hurtigst muligt.

Hos Kiropraktorerne Johan&Jørgensen på Østerbro er vi eksperter i sports- og idrætsskader. Vi har igennem mange år undersøgt og behandlet mange udøvere, lige fra motionisten til eliteudøveren og kan hjælpe dig med alt lige fra udredning, genoptræning samt videre til rette fagperson såfremt dine sportsskader har for f.eks. kirurgisk vurdering.

Hos din Kiropraktor på Østerbro har mulighed for at lave ultralydsscanning så vi kan vurdere omgange af din skade, og derved lægge en ordentlig plan for tilbagevendelse til sport og fysisk aktivitet.

Er det en Sportsskader?

Akut opståede skader er naturligvis ikke alle samme betinget af sport – men mange typer af skader og smerter i bevægeapparatet kan sammenlignes med skader som erhverves ved sport.

Der hvor forskellen dog oftest er størst er efter den akutte fase er overstået og motivationen, den fysiske formåen mm for at vende tilbage til normal fysisk aktivitet. Det er oplagt der er forskel på niveauet og behovet for genoptræning og øvelser for elite motionisten og den ældre.

Sikkert er det dog at vi tager alle skader og smerter lige alvorlig og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe tilbage til normal funktion i dagligdagen – om det er tilbage til banen eller evnen til at gå ned og handle uden gener. Så tøv ikke med at få hjælp til dine sports- eller idrætsskader – kontakt din kiropraktor i dag.