Posted on

Nano teknologi i form af keramisk coating er det nye sort

Keramisk coating er en form for nanoteknologi til bilen, der gør bilen modstandsdygtig over for smuds og snavs.

Hvad er keramisk coating?

En flydende væske, der kort efter det kommer på på bilen reagerer med luft og hærder op og bliver til en glasagtig overflade, der er ekstrem hård.

Keramisk coating kan f.eks. bruges på

  • Glas
  • Lak
  • Dæk & Fælge

På lak giver det vand og smudsafvisende effekt som gør det væsentlig nemmere at holde lakken ren. Det betyder at du skal bruge mindre tid på at vaske bilen, og der vil være færre skadelige stoffer på bilen, da de ikke har sat sig fast og bundet sig til lakken på bilen.

Typisk vil lakken få en øget glans og der er et ekstra lag af beskyttelse til at tage mikro, ridser og beskytte mod nedfald fra fuglelort, harpiks og andre irriterende udefrakommende elementer som din bil kan blive udsat for.

På glas giver keramisk coating eller nanocoating af forruden den fordel at vanden løber af ruden så snart der kommer fartvind på (typisk fra ca. 50 km/t). Det minimerer behovet for at bruge dine vinduesviskere og særligt når det bliver mørk er det som at køre med usynlige viskerblade når du har fået givet dine ruder en keramisk nanoforsegling.

Dæk & fælge er nogle af de elementer på bilen, som der bliver mest beskidte. Det gør de, da de er mest udsatte og er tættest på vejen. Derfor får de langt det meste af det skidt, der ligger på vejen i forvejen op på sig, samt rester af bremsestøv som der kommer fra dine bremser. Disse kan også behandles med keramisk coating, som gør at der går længere tid mellem at de skal vaskes, og at rengøringen er nemmere med mindre behov for kraftige kemikalier til rengøring af fælgene.

Hvilke fordele er der ved keramisk coating?

Den største fordel ved keramisk coating er at snavs har svært ved at sætte sig fast. Det betyder en nemmere fremadrettet rengøring med mindre kemi til følge. Du kan vente længere mellem dine vaske, da bilen fortsat vil se flot ud.

Hvad er så ulempen?

Keramisk Coating er på ingen måde gratis.

Og så kan det være svært at lægge på bilen. Du kan få varianter, du selv kan komme på, men de der holder længst er forbeholdt professionelle som du kan finde på https://keramisk-coating.dk/

Det kræver en stor forberedelse af overflader inden der kan lægges en keramisk coating, da overfladen typisk skal poleres, og da den keramiske coating kan ses som en lakforsegling, vil alle fejl blive foreviget under den keramiske lakforsegling, og du vil have svært ved at komme ind til det, da formålet med den keramiske lakforsegling, jo netop er at beskytte overfladen og gøre det svært for f.eks. fugleklatter og insekter at trænge igennem til lakken på bilen.