Posted on

Gør motion noget for din gaming oplevelse?

Det er super fedt at bruge adskillige timer foran skærmen, når du gerne vil game dit yndlingsspil (eller flere spil for den sags skyld).

Det er dog vigtigt for dig, at du husker at få bevæget dig. Du skal med andre ord bruge din krop.

Der er nemlig flere undersøgelser, som peger på, at det faktisk gavner din gaming oplevelse, når du dyrker motion.

Der er en grund til at e-sports hold faktisk har træning på deres program (og det er ikke kun træning foran skærmen).

Hvad sker der hvis du ikke bevæger dig

Undersøgelser viser at der er en lighed mellem inaktive personer og flere forskellige helbredsproblemer.

Blandt andet viser de at manglende fysisk aktivitet kan være med til at påvirke hjerteproblemer samt diabetes hos folk. Desuden kan der faktisk opstå psykiske problemer. Det tyder altså på, at når du er i den stillesiddende gruppe, mens du gamer, er du i større risiko for at blive ramt af disse helbredsproblemer.

Få gang i din træning, så du kan gøre noget godt for din krop.

Hvad gavner motion ved din gaming?

Der er blevet foretaget en undersøgelse, hvor to grupper af gamere henholdsvis skulle slappe af inden en kamp i League of Legends, og en anden skulle dyrke 15min intens cardio træning.

Konklusionen var at gruppen, der havde dyrket cardio inden kampen klarede sig bedre mod gruppen, der havde slappet af.

Det viser altså, at så lidt som 15min intens træning, kan være med til at give dig en skarpere gaming oplevelse, hvor du er i stand til at klare dig bedre.

For at gøre det helt tydeligt vil det altså sige:

  • Du opnår en bedre opmærksomhed, der gavner dig mens du gamer.
  • Du får bedre reflekser, der kan hjælpe dig til at træffe hurtigere beslutning. Det er især vigtigt i action genren ved spil.
  • Dit generelle helbred bliver sundere.

Generelt set er motion med til at styrke din hjernefunktion. Denne del vil være med til at forbedre din hukommelse og indlæring.

Efter at have trænet i en periode, vil du også opleve at dit energiniveau vil stige. Så vil du have langt mere overskud til at koncentrere dig, når du skal spille nogle intense kampe.

Det er altså både den fysiske del men også den psykiske del, som du får gavn af ved en god omgang træning.

Som en ekstra bonus vil du også føle at dit humør vil stige, da træning udløser endorfiner i din krop. Det er kroppens måde at “belønne” dig på ved at udgive disse “glædeshormoner”.

Husk lige dette, mens du gamer

Ligeledes når du sidder foran skærmen, vil en gamer stol være et stort plus for dig. Den vil hjælpe dig med at opretholde en god holdning i kroppen, når du sidder stille i længere tid.

En gamer stol kan medvirke til at din krop ikke falder sammen.

Sammen med motionsdelen vil det altså styrke din gaming oplevelse markant. Her holder du dig både mentalt klar og fysisk klar på samme tid.