Posted on

Kokkerer dig til en sundere krop

Kokkerer dig til en sundere krop

Dette indhold er sponsoreret.

Motion og sundhed hænger uadskilleligt sammen. De fleste kategoriserer sig som sunde efter en tur i motionscenteret, en god løbetur eller noget helt tredje. Der er dog også et helt andet aspekt af sundhed, som faktisk er endnu vigtigere. Kost er nemlig en kæmpe faktor for det, vi kalder sundhed. De fleste har hørt, at man skal have en varieret kost, at man skal spise nok grønt, have noget frugt hver dag, og ja listen fortsætter. Spørgsmålet er bare, har man overhovedet tid til at lave al den mad og samtidig sørge for, at det er sundt?

I en verden med kokkeknive og industrigulve kan det være svært at finde hoved og hale i, hvilken mad man lige kan lave, som stadig er sundt. Det bliver nemlig ofte den hurtige og måske lidt forkerte løsning, og det kan man altså sagtens selv lave om på. Sund og nærende mad er nemlig slet ikke så tidskrævende, og alt for mange har den forkerte opfattelse af, hvad det egentlig kræver at lave sund mad.

Inden vi går videre, er det vigtigt at pointere, at en sund kost altså ikke kun er grøntsager. En sund kost er nemlig som sagt også en varieret kost. En sund kost udelukker heller ikke, at man godt kan hygge sig med en pizza sammen med vennerne. Den sunde kost sætter derimod bare nogle krav til, at dette ikke sker hver dag, og at alting bliver gjort med måde.

Måde er det hemmelige ord

Alting gjort med måde, hvordan forstår man lige det? Skal det betyde, at hvis jeg løber en tur hver anden dag, så kan jeg spise al den junkfood, jeg vil den næste? Det er desværre ikke helt sådan, det fungerer, men det betyder derimod, at man kan give sig selv plads til at hygge sig. Hvis du fx ved, at du skal hygge med vennerne fredag, så sørg for at få trænet i dagene op til, eller undlad måske at tage et stykke kage om torsdagen. På denne måde skaber man en fin balance imellem det ”sunde” og det ”usunde”

Sunde og usunde var begge i gåseøjne der, fordi det er svært at sige lige præcist, hvad der er sundt, og hvad der er usundt. Selvfølgelig kan man argumentere for, at en pizza måske ikke er det optimale sunde valg, men på den anden side, er det som sagt heller ikke sundt kun at spise grøntsager.

Balance har været et gennemtrængende ord i denne tekst, og det er, fordi det sunde ved kost og motion faktisk er balancen. Balancen er så vigtig, fordi balancen også har effekt på dit sind, og et glad sind er en glad krop.