Posted on

Hvordan udregner man sin BMI?

I artiklen her kommer vi ind på, hvilken formel man bruger til udregning af BMI. Ydermere kigger vi på, hvilken BMI man skal have for at ligge inden for normalværdien.

BMI – som er en forkortelse af Body Mass Index – bruges af mange som indikation for, hvorvidt ens vægt er passende i forhold til ens højde.

Som måleenhed er BMI dog ikke ufejlbarlig. BMI tager nemlig ikke højde muskelmasse eller fordelingen af fedt på kroppen. Med andre ord betyder det, at din BMI godt kan være i den høje ende, uden at du nødvendigvis bør kategoriseres som overvægt.

Sådan udregner du din BMI

Du udregner din BMI ved at dividere din vægt i kg med din højde x højde i meter, hvilket vil sige, at BMI-formlen ser ud som følger:

Vægt i kg
——————
højde x gange i meter

Sådan ser BMI-skalaen ud

Som sagt bruges BMI af mange til at vurdere, hvorvidt de er normalvægtige, undervægtige eller overvægtige, og skalaen ser ud som følger:

  • BMI under 18,5: Du er undervægtig
  • BMI imellem 18,5 og 25: Din vægt er normal
  • BMI imellem 25 og 30: Du er moderat overvægtig
  • BMI over 30: Du er svært overvægtig.

Som sagt er BMI ikke nogen ufejlbarlig måleenhed, hvorfor du ikke nødvendigvis behøver at gå i panik, hvis din BMI indikerer, at du er moderat overvægtig. Det kan nemlig sagtens bare skyldes, at du er muskuløs, da muskler vejer mere end fedt.

Få hjælp til at udregne din BMI

Hvis du ikke ligefrem var typen, der sad på forreste række, når din lærer underviste i matematik, sortner det sikkert for dine øjne, når du ser formler – også selvom de er så relativt simple som BMI-formlen.

Heldigvis er der ingen grund til panik. Der findes nemlig en del fine BMI-beregnere på nettet. Hvis du Googler ”BMI-beregner”, vil du hurtigt finde en snes af disse.

Vil du gerne i bedre form?

Hvis du netop har fået indsigt i, at din BMI er i den høje ende, har du måske lyst til at gøre noget ved det?

Kuren er ikke så overraskende som regel en sundere livsstil med fornuftig kost og en masse motion.

Hvis du ønsker inspiration til, hvordan du kan tabe dig og generelt komme til at leve sundere, anbefaler vi, at du tjekker Fitnesshelp.dk ud.

Herinde kan du nemlig finde en masse inspirerende artikel omkring træning. Derudover byder sitet også på uhørt mange produktguides. Guides, der kan hjælpe dig med at vælge det rette fitnessudstyr.

Det være sig blandt andet guides om de bedste træningsmåtter, vægtstænger, yogamåtter og håndvægte.

Med andre ord kan du finde al den information, du har brug for, hvis du ønsker en sundere livsstil.