Posted on

Sundhedsrelaterede aktier du kan kigge på i 2021

Alle har brug for det eller vil få brug for det på et tidspunkt. Når alle har brug for noget, så er det jo den perfekte investering for investorerne. Dette kunne man også se i år, hvor alle virksomheder skulle bruge håndsprit, og ingen kunne levere det. De virksomheder der allerede havde håndsprit var meget glade for, at de kunne sælge hele deres lager med det samme, lige så snart de fik en leverance fra deres leverandør.

 

Hvert eneste år bliver brugt 8,3 billioner (ifølge The Motley Fool) på “healthcare” på globalt plan. Det er rigtig mange penge. Så mange at det er svært at forestille sig. De skriver også, at omkring halvdelen bliver brugt i USA. USA er dermed et kæmpe marked for disse typer af produkter og ydelser. Mange forudsiger, at dette tal kommer til at vokse meget i løbet af de næste par år. Sundhedssektoren og de sundhedsrelaterede aktier er dermed noget man virkelig skal holde øje med som investor i 2021.

 

Typer af sundhedsrelaterede aktier

Der findes en række forskellige typer af aktier inden for denne sektor. Da markedet er kæmpestort, er det vigtigt at inddele det i kategorier. Vi kommer her ind på 4 forskellige kategorier, så det bliver nemmere for at dig at danne dig et overblik. Her er kategorierne:

  • Medicin: Disse virksomheder fokuserer på at lave medicin, så de kan helbrede folk eller gøre deres liv nemmere. Det er i denne kategori, vi finder de såkaldte biotech aktier, som er meget populære her for tiden. I denne kategori kan man finde kæmpestore virksomheder og mange små startups.
  • Udstyr: Mange virksomheder producerer også medicinsk udstyr, som bliver brugt på hospitaler. Virksomhederne i denne kategori producerer alt fra engangshandsker til meget komplekse maskiner.
  • Forsikringer: Mange forsikringer handles også på aktiemarkedet, og det er derfor muligt at investere i disse. De er ikke så populære i Danmark, men i USA, hvor sundhedssystemet er helt anderledes, investerer mange i dem.
  • Andre: Man kunne nok opdele denne kategori i mange flere, men for overskuelighedens skyld, så har vi ladet være med at gøre det. I denne kategori placerer vi “alt andet” inden for sundhedsrelaterede aktier.

 

Vi vil ikke komme med specifikke eksempler, da du selv skal finde dem. Derudover findes der også en række forskellige investeringsstrategier. Læs mere om strategier inden for investering. Det kan godt være, at der er fart på denne type af aktier lige nu, men intet er garanteret. Dette skal du være opmærksom på, når du investerer penge i noget. Generelt siger man, at du skal være klar på at miste alle dine penge, når du investerer. Kan du ikke det, så bør du ikke investere. Læs altid om risici før du investerer i noget.