Posted on

Infrarød sauna

Vi befinder os i det 21.århundrede, og dermed befinder vi os i den grad også i den teknologiske tidsalder. Hver eneste dag udvikler forskere verden over nye teknologiske metoder, som skal sørge for, at mennesket i fremtiden vil kunne udføre sine opgaver endnu mere effektivt. Inden længe vil alle operationer måske foregå kun ved hjælp af robotter, med den effekt at fejloperationer bliver endnu sjældnere. Teknologien er i sandhed kommet for at blive, og vi skal helt sikkert være taknemmelige for alle de mange teknologiske gennembrud, som hidtil har fundet sted.

 

En af de nye opdagelser, som mennesket for nyligt har lært at bruge til sin fordel, er infrarøde stråler. Infrarøde stråler er fuldstændigt ufarlige men kommer med den store fordel, at de kan varme vores kroppe op indefra. Denne opdagelse har således resulteret i infrarød sauna, som er en helt ny form for wellness, som du ikke må snyde dig selv for at prøve.

 

Sådan fungerer infrarød sauna

 

Infrarød sauna fungerer på den måde, at du sætter dig godt til rette i et lille lokale, hvorefter du langsomt vil begynde at kunne mærke, at din krop varmes op indvendigt. Selve temperaturen i lokalet er ikke alt for høj men kun omkring 40-60 grader. Det er dermed ikke luften, der varmer dine muskler og led op men udelukkende de usynlige infrarøde stråler.

Selvom nogle tror, at infrarød sauna er det samme som en klassisk finsk sauna, som vi kender dem fra svømmehaller og fitnesscentre, er det altså slet ikke tilfældet. I en klassisk sauna vil luften være ekstremt varm og meget tør, og kroppen varmes altså kun op udvendigt. I en infrarød sauna varmes celler, muskler, led mm. op indefra, og du vil dermed kunne opnå en følelse af ekstrem velvære under behandlingen.

 

Infrarød sauna er godt for helbredet

 

Selvom infrarød sauna for mange sagtens kan være blot en form for wellness og en måde, hvorpå man forkæler sig selv lidt ekstra, kan infrarød sauna også være en effektiv behandling på mange helbredsproblemer. De varme stråler trænger gennem huden og kan dermed afhjælpe gener som ømme muskler, ledsmerter og tilmed uren og irriteret hud. Derudover er det påvist, at infrarød sauna har en afslappende effekt på kroppen, som kan virke gavnlig imod stress og lignende sygdomme.

 

Prøv infrarød sauna hos Shaping Studio

 

Infrarød sauna er efterhånden ved at være almindeligt kendt i Danmark, og konceptet har nu bredt sig ud over hele landet. Befinder du dig i nærheden af Midt- eller Østjylland, kan du blandt andet prøve infrarød sauna hos Shaping Studio i Randers eller Egå nord for Aarhus. Hos Shaping Studio har de stor erfaring med infrarød sauna, og mange af deres faste kunder benytter sig hyppigt af tilbuddet.